Úszás Diákolimpia – Országos döntőn jártak az oladisok


Idén rendhagyó módon zajlott le az úszás diákolimpia, mivel az országos döntőt csupán egyetlen kör előzte meg, még január 28-án Sopronban. Mivel itt 3 tanulónk is felállhatott a dobogóra, ezért ezzel együtt kvalifikálták is magukat a döntőre.

Erre március 31-én, pénteken került sor, Budapest II. kerületében, a Gyarmati Dezső Uszodában. A hosszú utazást a nem túl szerencsés szervezés miatt még hosszabbnak tűnő sorban állás és várakozás követte, így összesen 20 perc késéssel indult el a verseny. Először Fülöp Ábelnek kellett rajtkőre állnia, aki 50m pillangóúszásban egyéni rekordot, 53:55-öt úszott, ezzel a 12. helyet szerezte meg az országban. Ezután nem sokkal testvére következett, aki 50m mellúszásban szintén egyéni legjobbját tudta mutatni. Fülöp Áron ezzel a 16. helyen végzett a versenyen. A verseny végéhez közeledve még egy tanulónk képviselhette az iskolát, Buknicz-Hodvogner Alíz a 18. helyen végzett, 50m gyorsúszásban 41:34-et sikerült úszni, ami ugyancsak személyes rekordot jelent.

Ezúton is köszönjük az edzőknek a felkészítést, a szülőknek pedig az utazásban, részvételben való segítségnyújtást! Gratulálunk a versenyzőknek!

Úszás Diákolimpia Országos Döntő:

  • Buknicz-Hodvogner Alíz 50m gyorsúszás 18. hely
  • Fülöp Ábel 50m pillangóúszás 12. hely
  • Fülöp Áron 50m mellúszás 16. hely

Kísérő: Kozári Marcell