Rólunk írták


Iskolánkról a sajtóban megjelent hírek

..

2018. november 14., Szombathelyi TV

Helytörténeti játék az Iseumban

Szent Márton életéhez, a hozzá kapcsolódó szokásokhoz és az Iseum időszaki kiállításához kötődő feladatsort kellett megoldaniuk az idei helytörténeti játék résztvevőinek. A szervező AGORA 5-6. osztályosokat várt a Szent Márton Ünnep keretében megrendezett vetélkedőre.

2018. november 9., Szombathelyi TV

Szent Márton-hét az Oladi-iskolában

Szent Márton születésének 1700. évfordulóján egy egész hetet szenteltek a Tours-i püspök emlékének az Oladi-iskolában. Az idén – megtartva a hagyományt – projektnapon elevenítették fel Szombathely híres szülöttének alakját.

2018. november 08., Vas Népe Online

Szlovénia magyarok lakta vidékére mentek az Oladi iskola diákjai

Habár csak 60-70 kilométer választ el tőlük, viszonylag kevés szombathelyi iskolás tud róla, hogy nemcsak Erdélyben vagy a Felvidéken, hanem a közeli Szlovéniában is élnek magyarok, és ott is nagyon szívesen látják az anyaországból érkezőket. Ezért különösen nagy örömmel fogadtuk azt a híradást, amit a napokban az Oladi Általános Iskolából kaptunk.

2018. augusztus 16., Szombathelyi TV

Megérkeztek a tankönyvek

Megérkeztek a tankönyvek az iskolákba és az üzletek is felkészültek az iskolakezdésre. A tapasztalatok szerint sokan az utolsó hetekre hagyják a vásárlást, de választék íg2018. augusztus 16., Szombathelyi TVy is van bőven. Matematika könyv, kémia munkafüzet, földrajz atlasz – augusztus 23-ig minden intézménybe kiszállítja a posta a tankönyveket, amelyek több vasi iskolába már megérkeztek és kiosztásra várnak…

2018. június 15., 112 Emergency Press, Vas Népe Online

„RE-AKCIÓ” interaktív bűnmegelőzési program Szombathelyen

A „Re-Akció” programnak köszönhetően egy rendhagyó napnak lehettek részesei szombathelyi fiatalok. Testközelből láttak előállítást, akció közben a börtön műveleti csoportját, lángoló autót, “halálos” gyalogos gázolást és interaktív tanórákon vettek részt, ahol hasznos technikákat tanultak vészhelyzet esetére.

2018. június 9., Vas Népe Online

Rendhagyó töri óra

képgaléria

Fotó: Nagy Jácint

2018. június 8., Szombathelyi TV

Élményszerű történelemóra

Hogyan használták a lőport, mi mindenre volt jó az alabárd, és milyen ruházatban indultak harcba a középkori zsoldos katonák? Többek közt erről is hallhattak az oladi iskolások a Mátyás király-emlékév alkalmából tartott élményszerű történelemórán.

2018. június 7., Vas Népe Online

Vas megye kétszázharminc eredményes diákját köszöntötték Körmenden

A most záruló tanévben 16 országos és hét területi tanulmányi versenyt szervezett a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ, a megméretéseken a dobogón végzett diákokat köszöntötték tegnap a Batthyány Örökségközpont színháztermében.

2018. május 22., Vas Népe Online

Berzsenyi Dániel Könyvtár Csodafüge verseny eredményhirdetése

A műsorrészlet 7:57-től kezdődik…

2018. május 7., Vas Népe Online

Pancsoló pandúrok és a nyár ifjú őrei Vas megyében

Az Oladi Általános Iskolában 1995-ben indult útjára a DADA-program a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya munkatársainak közreműködésével. A DADA-oktatásban részt vevő tanulóknak szervezett vetélkedő mára megyeivé bővült…

2018. május 4., Szombathelyi TV

Játékos bűnmegelőzési versenyt rendeztek az Oladi-iskolában

A nyár veszélyeire hívja fel a gyerekek figyelmét a Oladi Általános Iskola és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett verseny: az idei a 19. ilyen megmérettetés a megyében. 6 iskolából összesen 10 négyfős csapat vett részt pénteken a szórakoztató és ismeretterjesztő feladatok megoldásában. Az oladi iskolában megtartott versenyt Szombathely oktatási és szociális bizottsága is támogatja.

2018. április 17., Szombathelyi TV

Léleksimogató című diákantológia (Műhely – 2018. április 17.)

Beszlgetés a József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázatról
(a műsorrészlet 19:40-től kezdődik)

2018. április 14., Vas Népe Online

Léleksimogató a legújabb Oladi sulis diákantológia

Huszonnegyedik alkalommal hirdette meg az Oladi Általános Iskola az országos hírű József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázatot.

2018. április 13., Szombathelyi TV

Idén is megrendezték a Távhőszolgáltatás Napját a Fő téren

A helyi szolgáltató 2016-ban indította útjára Zöldülj velünk című kezdeményezését, aminek célja, hogy elősegítsék a lakosság környezettudatos szemléletformálását különféle ismeretterjesztő és interakítv programokon keresztül. Az idei eseményre 7 szombathelyi iskolából érkeztek diákcsoportok…

2018. április 11., Szombathelyi TV

Olad-Simon Napok

A háborús emlékév és az utazás a fő témája az idei Olad-Simon napoknak. A péntekig tartó programsorozat ünnepélyes megnyitóján helytörténeti és képzőművészeti kiállítás is nyílt Időutazás címmel a Simon István utcai iskolában, Oladon.

2018. április 10., Vas Népe Online

Egész héten át tart az Olad-Simon Napok a szombathelyi iskolában

Oladon tematikus hetet tartanak, tegnap a Tarisznyások együttessel a költészet napját is megünnepelték…

2018. április 6., Vas Népe Online

A tanulást segíti a Rotary Club

Ismét segít a helyi Rotary Club egy tehetséges gyereknek: számítógépet ajándékozott a 7. osztályos Tóth Márknak…

2018. március 7., Vas Népe Online

Nőnapi virágvásárt rendeztek az oladi iskolában Szombathelyen

A tavasz hangulata költözött tegnap délután az Oladi Általános Iskola aulájába. Nőnapi virágvásárt és játszóházat rendeztek.

2017. január 31., Vas Népe Online

A napokban kapják meg az értesítőket az általános és középiskolások

Az elmúlt hét utolsó munkanapján véget ért az első félév az iskolákban. Megtartották az osztályozó értekezleteket, és február 2-ig mindenhol kiosztják a félévi értesítőket…

2017. december 21., Vas Népe Online

Az oladi iskolások erdélyi élményei

Az oladi diákok az idei őszön 31 fős küldöttséggel meglátogatták testvérintézményüket, a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskolát

2017. december 5., Szombathelyi TV

Az oladi kosarasok voltak a legjobbak

Az Oladi Általános Iskola fiú csapata nyerte meg a diákolimpia B33-as megyei bajnokságát a III-IV. korcsoportban. A szombathelyi gárda a körmendi Kölcsey együttesét győzte le a fináléban. Ez a két együttes képviselheti majd Vas megyét a területin…

2017. november 29., Szombathely.hu

Kiállítás a 60 éves Fúvószenekar történetéről

60 éves jubileumát ünnepli Szombathely Város Fúvószenekara. Az évforduló alkalmából az egyesület történetéről összeállított kiállítást nyitott meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az AGORA Művelődési és Sportházban. A kiállításon mutatták be a jubileum alkalmából kiírt rajzpályázat legjobb alkotásait is, és adták át a legjobbaknak a díjakat.

2017. november 26., Szombathelyi Civil Kerekasztal

Védőháló konfliktuskezelés Olad 2017. nov. 10-18

Képgaléria a konfliktuskezelési előadásról.

2017. november 15., Vas Népe Online

Véget ért a projekthét az oladi iskolában

Teljesen megtelt az Oladi Általános Iskola aulája hétfő délután. Az Örökség serleggel díjazott Szent Márton-előadásból mutattak be egy részletet a 3/b osztályos gyerekek, majd a projekthéthez kapcsolódó, Szent Márton, a segítő című rajzpályázat munkáiból nyílt kiállítás. A legjobbakat Takács Imréné, az intézmény vezetője jutalmazta.

2017. november 13., Vas Népe Online

Emlékfa ültetéssel és rajzkiállítással zárták a Szent Márton Projekthetet

A Szent Márton Projekthét emlékfa és időkapszula ültetéssel és rajzkiállítás megnyitóval ért véget.
Az Oladi Általános Iskola idén először rendezte meg a Szent Márton Projekthetet, ami lampionos felvonulással indult és emlékfa ültetéssel fejeződött be…

2017. november 09., Szombethelyi TV

Lampionos felvonulás volt Oladon

Nagy volt a készülődés az Oladi Általános Iskola aulájában szerda délután, a gyerekek és hozzátartozóik kisebb-nagyobb lámpákkal, libás mécsesekkel a kezükben indultak közös sétára. A korábbi vetélkedők helyett ettől az évtől lampionos felvonulással hangolódnak a Szent Márton-ünnepre az iskolások – a program az intézmény tematikus hetének nyitórendezvénye volt. Sötétedés után több száz diák, szülők, környékbeli lakók és városrészi civil szervezetek képviselői együtt járták az oladi utcákat.

2017. november 08., Vas Népe Online

Lampionfényben ragyogott Olad

Lampionok fényében úszott az Oladi lakótelep szerda este. Több százan tettek sétát a városrész általános iskolájától indulva a környező utcákon. Szent Márton emléke előtt tisztelegtek. Az időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz, megkímélte őket az esőtől. Az eseményt a Szent Márton-projekthét programjaként szervezték.

2017. november 6., Vas Népe Online

Ismét a Brenner nyert- XXI. Oladi Kupa sakkverseny

Hat általános iskola összesen 31 tanulója mérte össze erejét a XXI. Oladi Kupa sakkversenyen.
Az Oladi Általános Iskola a Szabadidősport Szövetség Sakk Szakágával és a Korcsolyázó Diáksport Egyesülettel közösen rendezte meg …

2017. november 6., Szombathelyi TV

Szent Márton Projekthét

Beszélgetés a Szent Márton Projekthétről, (19:28-nál kezdődik)

2017. szeptember 19., Szombathelyi TV

Oladi őszköszöntő

A zord időjárás ellenére megtartották a hagyományos Oladi Őszköszöntő Fesztivált. Az egész napos családi programon többek között az Oladi Általános Iskola diákjai és a Savaria Táncsport Egyesület növendékei szórakoztatták a közönséget. A gyerekek ugrálóvárban és felfújható csúszdán játszottak, de ki lehetett próbálni az arcfestést vagy a csillámtetoválást is.

2017. szeptember 11., Szombathelyi TV

Tanoda az Oladi Általános Iskolában

Stúdióbeszélgetés a Tanoda prgram elindulásáról. A műsorrészlet 22:00-nál kezdődik.

2017. június 10., frisss.hu

Oladi juniális a nemzeti összetartozás jegyében

Az Oladi Általános Iskola fennállásának 30. évforduló alkalmából a Vasi Skanzenben mintegy ezer óvodás, iskolás és szülő tette emlékezetessé a hagyományos juniálist.

2017. június 9., Szombathelyi TV

Oladi Juniális a Vasi Skanzenben

Rendhagyó módon a Vasi Skanzen adott otthont idén az Oladi Juniálisnak, amelyet a nemzeti összetartozás jegyében tartottak. A program ünnepi műsorral kezdődött: Kecskés László és Horváth Attila önkormányzati képviselők, valamint Csapláros Andrea múzeumigazgató mondtak köszöntőt, valamint több művészeti csoport is fellépett. Az Oladi Általános Iskola hagyományos juniálisa akadályversennyel, előadásokkal, különböző foglalkozásokkal és gulyásfőző versennyel folytatódott. A napot a Gencsapáti Hagyományőrzők táncháza zárta.

2017. május 16., Vas Népe Online

Bűnmegelőzésből jelesre vizsgáztak a vasi gyerekek

Tizennyolcadik alkalommal vetélkedtek egymással a gyerekek. A legjobbnak ezúttal a Picurka szabálykövetők csapata bizonyult.

2017. április 13., lokal.hu

Harmincéves az Oladi iskola

Nagyszabású gálaműsorral ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját az Oladi Általános Iskola: egykori és mostani igazgatók, pedagógusok, diákok, szülők és városvezetők találkoztak.

2017. április 11., Szombathelyi TV

Műhely

Stúdióbeszélgetés a múlt héten megrendezett József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázatról. Az interjú 31:41-nél kezdődik.

2017. április 11., Szombathelyi TV

Felavatták az Oladi iskola tanodáját

Február elején indult el az Oladi iskola tanoda programja, melynek célja a hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatása. A tanodát az iskola 30. évfordulójának jubileumi ünnepségén avatták fel.

2017. április 7., frisss.hu

Díjözön hullt a diákokra az Oladi Általános Iskola színháztermében

Huszonharmadik alkalommal adták át a József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázat díjait.

2017. április 6., Vas Népe Online

Harmincéves lett az iskola, műsort adtak a diákok

Megtelt a színházterem az Oladi Általános Iskolában a jubileumi gálaműsorra, és iskolatörténeti kiállítás is nyílt.

2017. április 6., Szombathelyi TV

30 éves az Oladi-iskola

A Csodák Palotáját varázsolták a tantermekbe a jubileumi Olad-Simon napok keretében: a 30 esztendős iskolában, az Öveges-napon izgalmas fizikai kísérleteket mutattak be a nagyobb diákok a kisebbeknek.

2017. április 6., frisss.hu

A Váci iskola zsebelte be az Olad–Simon kupát

Négy intézmény labdarúgó csapata csapott össze az Oladi iskola tornatermében.

2017. április 6., nyugat.hu

Te is az oladi suliba jártál? Már harminc éves!

Tegnap tartottak az iskolában egy miniünnepséggel egybekötött szülinapot is ennek örömére, régi igazgatók, tanárok, szülők társaságában.

2017. április 5., frisss.hu

30 éves lett az Oladi Általános Iskola

Rengeteg “ajándékkal” készültek a közönségnek az iskola tanulói.

2017. április 4., szombathely.hu

30 éves az Oladi Általános Iskola

Az Oladi Általános Iskola 30 éves jubileumi műsorán mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója. Az iskola tanulói kedves műsorral szórakoztatták a megjelent szülőket, pedagógusokat, korábbi igazgatókat, politikusokat. Az ünnepségen részt vett Koczka Tibor alpolgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok.

2017. március 31., Szombathelyi TV

Általános iskolásoknak tartanak bemutatót a tűzoltók

A hőkamera és a ruha – a tűzoltók ezzel aratták a legnagyobb sikert a gyerekek körében az Oladi Általános Iskolában. Az alsó tagozatosok vettek részt a látványos tűzvédelmi oktatáson, de hamarosan más intézményekbe is ellátogatnak a lánglovagok.

2017. március 17., Vaskarika.hu

Így ünnepelte március 15.-ét Szombathely

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából ünnepi műsorokkal tisztelgett a márciusi ifjak előtt Szombathely városa. A Petőfi szobortól az Országzászló felvonásán át a múzeumparki ünnepi műsorig követtük az eseményeket.

2017. március 8., Szombathelyi Televízió

A Tanoda programról

A hivatkozott műsorrész 17:15-nél kezdődik.

2017. március 7., 112PRESS

Gyerekeknek mutatták be a tűz használatának veszélyeit Szombathelyen

Nagycsoportos óvodásoknak és általános iskolásoknak tartott tűzvédelmi tájékoztatást a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat.

2017. február 22., Vas Népe Online

Kertmentő diákok – Vasi középiskolákat díjaztak

Tavaly hirdette meg a Földművelésügyi Minisztérium a Ments meg egy kertet! programot. Kedden díjazták a résztvevőket – köztük Vas megyei agrár szakképző iskolákat.

2017. február 7., Vas Népe Online

Sport, kultúra, oktatás: a civil szervezetek az élet minden területén jelen vannak

Hatodik alkalommal rendezte meg kedden délelőtt a Civil sajtóreggelit a Vas Megyei Civil Információs Centrum a Promen-villában.

2017. január 24., Szombathelyi Televízió

Díjat nyert az oladi iskola Színházodúja

Rangos elismerést kapott a szombathelyi oladi iskola színjátszó szakköre a magyar kultúra napja alkalmából. A vidéki egyesületeket szemléző gálán a nemrég bemutatott, Szent Márton életét bemutató darabjukért díjazták őket.

2016. november 18., Vas Népe Online

Élménydús helytörténeti vetélkedő

Az Oladi Általános Iskola szerdán 13. alkalommal szervezett városi helytörténeti vetélkedőt az általános iskolák felső tagozatos tanulói részére azzal a szándékkal, hogy a diákok minél jobban megismerjék Savaria híres szülöttjét.

2016. november 17., Szombathelyi Televízió

Szent Márton helytörténeti vetélkedő az Oladi iskolában

13. alkalommal rendezte meg az Oladi Általános Iskola a Szent Márton helytörténeti vetélkedőt. A feladatok az Iseumban látható Szent Márton és Pannónia című kiállításhoz kapcsolódtak elsősorban, de a Márton-napi népszokásokat és a szent élettörténetét is jól kellett ismerniük a gyerekeknek.

2016. november 14., Szombathelyi Televízió

Csíkszeredai gyerekek az Oladi iskolában

Lampionkészítés, színház, egy novellaíró pályázat díjkiosztója és közös Szent Márton-napi felvonulás is szerepelt az oladi iskola és vendégeik közös programjában. Az intézmény testvériskolájából, az erdélyi Csíkszeredából fogadott küldöttséget a hétvégén.

2016. november 11., Vas Népe Online

Informatikai versennyel emlékeztek Biró Balázsra az Oladiban

Az Oladi Általános Iskola 12. alkalommal rendezte meg a városi számítástechnikai versenyét néhai kollégájuk, Biró Balázs emlékére.

2016. szeptember 29., Vas Népe Online

Szombathely, Felsőőr: két iskola, negyedszázados barátság

Huszonöt évvel ezelőtt vált hivatalossá az Oladi Általános Iskola és a felsőőri Volksschule testvériskolai kapcsolata, ezt ünnepelték csütörtökön a szombathelyi intézményben.

2016. szeptember 18., Vas Népe Online

Zivatarral és szikrázó napsütéssel köszöntött be az ősz Oladra

Habár az Oladi Őszköszöntő Fesztivál kezdetét megzavarta egy kis zivatar, a szombathelyieket ez sem tántorította vissza a közös mulatságtól.

2016. május 13., Vas Népe Online

Ők nyerték a DADA-vetélkedőt Vas megyében

Az Oladi Általános Iskola a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen megyei DADA-találkozót rendezett a DADA-programban részt vevő 6-8. évfolyamos tanulók számára múlt pénteken.

2016. április 13., Vas Népe Online

Olad-Simon Napok: Versenyekkel kezdődött a rendezvénysorozat

Az erdő szépsége és védelme áll az Olad-Simon Napok idei rendezvénysorozatának középpontjában.

2016. április 4., Vas Népe Online

Bennfentes: tógás csajok és oladis kisdiákok – na, ki a legaranyosabb?

Az Oladi ÁMK-ba látogattunk el a Szent Márton-emlékév új tárlatának megnyitójára, ahol egy hihetetlen átéléssel daloló kisfiút láttunk, és sok aranyos kisdiákot. Tógába öltözött csinos, fiatal lányok fogadták a város vezetőségét – előbbiek azért eléggé izgultak…