A Nagy Digitális Kalandunk


A Logiscool alapítványa, a Digitális Tudásért Alapítvány idén negyedik alkalommal rendezte meg a Nagy Digitális Kaland elnevezésű országos csapatversenyt 2024. május 23-án. Különböző helyszíneken az ország számos pontján egy időben versenyeztek a kalandra vágyó csapatok. Szombathelyen a Zrínyi Ilona Általános Iskola biztosított helyet a versenyzőknek.

Két kategóriában lehetett nevezni három fős csapatokkal, a 3-4. osztályos és az 5-6. osztályos kategóriában. A verseny célja az volt, hogy játékos és interaktív módon fejlesszék a gyerekek digitális készségeit főként logikai fejtörők megoldása során. Értékes nyeremények jelentettek csábítőerőt a gyerekek számára, többek között látogatás a Google londoni irodájába, valamint a Logiscool nyári táborokon való részvétel. Iskolánk mindkét kategóriában nevezett tanulókat. A 3-4. osztályos kategóriában a 4.a osztályos Nagy Bálint – Pásztor Levente – Gáspár Botond alkotta Pro Gamerek nevű csapattal indultunk a versenyen,

míg az 5-6. osztályos kategóriában az 5.a osztályos Pinczker Dániel – Ványi Csaba – Antal Armand alkotta Digitális Kecskék nevű csapattal. Habár kitartóan és ügyesen helyt álltak a megmérettetésen, sajnos nem sikerült dobogós helyezést elérniük. Előzetes információk alapján az 5. helyen végeztek iskolánk csapatai. A 3-4. osztályos kategóriában 14 csapat vett részt a versenyen, míg az 5-6. osztályos kategóriában 6 csapat versenyzett. A versenyeredmények országos listáját június 7-én teszik közzé a Nagy Digitális Kaland honlapján (https://www.nagydigitaliskaland.hu/hu/).

Gratulálunk a gyerekeknek az elért eredményért!