Népdaléneklő verseny


2024. április 26-án, pénteken rendezték meg a X. Békefi Antal Népdaléneklő Versenyt a Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumban. Az óvodások és alsó tagozatosok számára hirdetett versenyen iskolánkat Vámos Dorka 4.c osztályos tanuló képviselte. Dorka Békefi-gyűjtésből való, 3 népdalból álló őrségi népdalcsokrot adott elő. Kicsit izgult ugyan, de hibátlanul intonált, kifejező énekléssel adta elő a népdalokat. A megmérettetés után az iskola különféle programokat szervezett a résztvevőknek. Az ebédlőben egy kis harapnivaló és frissítő várta a gyerekeket és kísérőiket. Aztán nyakláncot készíthettek, majd néptáncbemutatót nézhettünk, utána közös tánccal telt az idő az eredményhirdetésig.

A zsűri tagjai Tanai Erzsébet népdalénekes, népzeneoktató; Pálköviné Békefi Cecília zenetanár és Békefi Zsuzsanna nyugalmazott énektanár, az Apáczai Kiadó énekkönyv szerzője volt, aki egyben a zsűri elnöki tisztjét is betöltötte.

A zsűri ezüst minősítéssel jutalmazta Dorka produkcióját. Ezen felül minden versenyző még apró ajándékokat is kapott. Az iskola előtti Brenner-szobornál közös fényképezéssel zárult a rendezvény.

Gratulálunk, Dorka!

Németh Ilona felkészítő tanár