Olvasási rejtélyek és rejtvények


Idén 19. alkalommal rendezte meg a Neumann János Általános Iskola a Nemzetközi Gyermekkönyvnap alkalmából tartandó akadályversenyt három korcsoportban 2023. április 3-5-én, melyről szép eredményekkel térhettek haza tanulóink.

A nevezés feltétele az volt, hogy a csapattagoknak el kellett olvasniuk egy, a versenyszervezők által kijelölt regényt, választásuk ebben a tanévben Wéber Anikó írónőtől a Cseresznyeliget titkai és Az ellenállók vezére című könyvekre esett. Előzetes feladatként a gyerekek kreatív lapbookokat, menetlevelet készítettek, majd izgalmas állomásokon mérhették össze tudásukat.

Az 5-6. évfolyamon I. helyezést ért el az 5.a Oladi boszorkányüldözők csapata, melynek tagjai: Buknicz-Hodvogner Panna, Déri Róza és Illés Montika.

A 6.a osztály két csapattal képviselte iskolánkat, a középmezőnyben végeztek: Cseresznyeliget felfedezői: Botfa Nikolett, Pintenics Anna és Tóth Kinga, illetve a Rejtvényfejtők: Horváth Csenge, Pál Anett és Simon Fanni.

8. évfolyamon A lázadó Górék csapat: Papp Jázmin a 8.a osztályból és Bereczki Panka, valamint Kristály Klaudia a 8.b osztályból szintén középmezőnyben végzett.