Március 15. – Ünnepi műsor


2023. március 14-én reggel 8 órakor tartottuk iskolánkban az ünnepi megemlékezést. Mivel a Himnusz 200 éve íródott, közösen énekeltük el a műsor kezdéseként.

Több mint 50 tanuló az elmúlt hetekben lázasan készült erre az ünnepre: éneklést, táncot, versmondást, jelenetet gyakoroltak szinte minden nap. A műsor prózai részében végig követhettük a nagy nap, 1848. március 15. eseményeit, ezt támasztották alá a narrátori szövegek és a versek, amelyeket a kiválasztott szavalók nagy átéléssel adtak elő. Az iskolai énekkar nemcsak ideillő katonadalokat, hanem modern számot is énekelt. Ezen kívül prózai és verses szöveget is mondtak, rendkívül fegyelmezetten és megfelelően hangsúlyozva.

Az énekkar fiú tagjai toborzást mutattak be, huszárcsákóban katonásan.

A műsorból megtudhatta a közönség, hogy miért és mióta ilyen a magyar zászló. Nagy sikert arattunk az ezt követő zászlótánccal, melyben piros-fehér-zöld színű textilekkel nagyon tetszetős koreográfiát adott elő 12 tanuló. A közönség többször is megtapsolta.

A megemlékezés zárásaként kislányok 15 nemzetiszínű tulipánt helyeztek el az utókor hálájának kifejezéseként, és minden szereplő fejet hajtott a hősök emlékezetére.

Nagy sikert aratott a műsor, hosszan tapsolt a közönség. A szereplők a sok izgulás után nagy örömmel fogadták a dicséreteket és elégedetten sóhajtottak fel: Megérte!

Németh Ilona