„Képben vagyunk” – „Tündérkert” fotó-és gyermekrajz kiállítás az aulában


Az iskola 30 éves jubileumának megünneplése adta az alkalmat arra, hogy képekben és rajzokban is jelen legyünk e méltón kiemelkedő eseményen, így hoztuk létre kiállításunkat. Fő témája a virág, mely az ünnepek nélkülözhetetlen örök ajándéka, most iskolánké is.

A fotókiállítás anyagát a mi kis „Tündérkertünk” megálmodójának, Dancsné Cziegler Katalin tanítónő és szakkörvezető fotóiból állítottuk össze.  A képek bemutatják azt a csodát, melyet lelkes és szorgos kiskezek, az ÖKO szakkörös gyerekek hoztak létre iskolánk udvarán, egy igazi kiskertet, melyben sok-sok virág, fűszernövény hozza közelünkbe a természet színpompáját minden évszakban.

A színek kavalkádja a gyermekalkotásokat is átjárja, harmóniát és ünnepet hoz a hétköznapokba. A rajzok, festmények, monotípiák, kollázsok, textilképek tanulóink természetszeretetéről tesznek tanúbizonyosságot. A kiállításra minden évfolyamból nagyon színvonalas munkák érkeztek.  Az alkotó gyerekek őrzők lesznek, többek közt a természeté is.

Márai Sándort idézve: ”Alkoss és ápold lelkedet, mint egy kertet…”, így válhatnak tanulóink boldog, kiegyensúlyozott felnőtt emberekké.

E két kiállítás mellett megtekinthető még:

  • Iskolatörténeti kiállításunk a kezdetektől napjainkig.
  • Helytörténeti kiállításunk.
  • Osztálykönyvek kiállítása (ebben örökítik meg az osztályok a helytörténeti séták emlékeit).

Unger Ferencné Lívi néni
művészeti vezető

« A 2 »