Szenzációs siker a Futsal diákolimpia országos döntőn


A 2022/23 Futsal Diákolimpia Országos döntőjébe jutott iskolánk futsal csapata.  A IV. korcsoportos fiúk Zalaegerszegen képviselték iskolánkat Február 17-19-én.

A 12 csapatos döntőbe 600 iskola csapatai közül jutottak be a mi fiaink.  Helyszíni sorsolással 4×3 csapatos „A” – „B” – „C” – „D” csoportok kerültek kialakításra. Az Oladisok a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola, illetve a nagykanizsai Zrínyi Miklós – Bolyai János Általános Iskolával kerültek össze.

A csoportból 2. helyről folytattuk tovább a küzdelmet, ahol a győri Fekete István Általános Iskola lett az ellenfelünk.  Őket nagy csatában legyőzve a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskolával mérkőztünk meg a 4 közé jutásért.  Egy hajszállal maradtunk csak alul nagy riválisunkkal szemben, így nem sikerült a bravúr. A fiúk sokáig meneteltek és kiválóan játszottak, küzdöttek.  6 mérkőzés alatt rengeteg látványos megmozdulással szórakoztatták a közönséget, akik legtöbbször állva tapsolták a szebbnél-szebb oladis gólokat.

Az 5. helyért folyó párharcban ismét a Nyíregyháza jutott ellenfelül.  A fiúk szenzációs játékkal és csak 1 góllal maradtak alul és zárták 6. helyen a diákolimpia döntőjét.

Eredmények:

Csoportmérkőzések:

  • Nagykanizsa – Oladi  0-4
  • Oladi – Nyíregyháza  0-0 (büntetőkkel 1-2)

Keresztjáték:

  • Oladi – Győr   3-1
  • Zrínyi – Oladi 3-2
  • Oladi – Nyíregyháza   1-0

Helyosztók:    5, helyért

  • Békéscsaba – Oladi    1-0

Az 5. helyezett országos futsal diákolimpia csapat tagjai:

Hende Dániel, Tasnádi Áron, Papp Áron, Szanyi Adrián, Bokor Zalán, Kántor Márk (8. a)

Kovács Olivér (7. a)

Hende Mátyás (6.a)

Felkészítő testnevelő:
Cooper-Hollósy Ilona

Szívből gratulálunk, és nagyon büszkék vagyunk Rátok!