Jubileumi köszöntő


1987-ben, harmincöt éve nyitotta meg kapuit iskolánk. A város egyik legfiatalabb, legdinamikusabban fejlődő részét szolgálja ki és ezek a jelzők iskolánkra, tantestületünk is jellemzőek: fiatalos, lendületes, megújulni kész.

Az elmúlt másfél évtized innovációja, a jó menedzselés és a hagyományok megőrzésének kiegyensúlyozott keveredése olyan iskolát hozott létre, mely évről évre népszerűbb. Mára már 515 kisdiák szülei bízzák ránk legféltettebb kincsüket.

Nemcsak tanulni, de tanítani is jó az Oladiban. Közel 50 pedagógusunk korfája nem olyan ijesztő, mint az országos átlag, szerencsére nálunk nem hiányzik a húszas és a harmincas korosztály. Az 50 év alattiak (26 fő) többen vannak, mint az 50 év felettiek (21 fő). Átlag életkorunk így is 47 év. Több olyan kollégánk van, akik 30 évnél régebben dolgoznak itt, hatan pedig azóta, mióta állnak a falak.

Egyik legnagyobb büszkeségünk azonban az az öt kolléga, aki diákként itt koptatta az iskolapadot és most a katedrán áll, sőt, bizalmukat mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy gyermekeiket is az Oladi Általános Iskolába íratták.

Az idei jubileumot csendes, bensőséges ünnepségként szerveztük meg: tanulóinkra, szüleikre és a kollégákra koncentráltunk. Elmaradtak a nagy, sajtónyilvános események, a külvilágnak szánt gálaműsor. Helyette SzM bált, belső rajzpályázatot, pályaorientációs témanapot és művészeti kiállítást szerveztünk.

A jubileumi hetet az SzM által megrendezett bál nyitotta, melynek bevételéből reményeink szerint akár három interaktív táblát is vásárolhatunk. A hét további eseményei során a bennünk rejlő értékeket igyekeztünk megmutatni: két kiállítást is szerveztünk. Az első kiállítás a “Milyen lesz az iskola újabb harmincöt év múlva?” címet viselő belső rajz pályázatunkra beérkezett művekből állt össze, a másodikat pedig hozzánk kötődő felnőttek műveiből állítottuk össze. Az előbbi kiállításon megcsodálhattuk mostani diákjaink álmait- vágyait, az utóbbin pedig volt és jelenlegi kollégáink, valamint egy volt diákunk alkotásaiban gyönyörködhettünk.

A programsorozat legfontosabb eseménye a pályaorientációs témanap volt, melyre volt oladis diákokat hívtunk, hogy mutassák be hivatásukat és az utat, ahogyan rátaláltak. Őszintén érdeklődő diákjaink igazolták, hogy nincs hitelesebb forrás, mint a volt oladisok, ha a pályaválasztásról van szó. A délelőtt folyamán alkalom nyílt humoros visszaemlékezésekre, könnyes találkozásokra, irányított és kötetlen beszélgetésekre.

A megemlékezések részeként bemutattunk egy rövid kisfilmet is, mely az iskoláról, megépüléséről, mostani életéről szól:

Jubileumi kisfilmünket készítette Szakács Tibor
Felhasznált anyagok:

  • archív fényképek, saját felvételek

Igyekeztünk méltóképpen, a diákok számára minél hasznosabban, szórakoztatóbban megemlékezni iskolánk fennállásának 35. évfordulójáról.

Az elmúlt 35 év vezetői:

  • Simon Ivánné (1987–1993) 
  • Sulyokné Madarász Kinga (1994–2012) 
  • Rettegi Attila (OÁMK igazgatójaként 2007–2015) 
  • Takács Imréné (2012– 2021)
  • Favorido Erika (2021-2023)

Favorido Erika
Intézményvezetői feladatokat ellátó
intézményvezető-helyettes

Antal Renáta, Bereczki Éva, Böröczné Nagy Gertrúd, Cooper-Hollósy Ilona, Csóka Beáta, Dancsné Czigler Katalin, Dénes-Miavecz Szilvia, Dreiszker Dániel, Favorido Erika, Fazekas Dorina, Fixl Miklósné, Fixl Szilvia, Gombor Zoltán, Horváth Márta, Horváth Rita, Ilauszki Judit, Imre Eszter, Janzsó Andrea, Járay Adrienn, Kiricsi László, Kocsis Andrea, Kolonovitsné Havasi Anikó, Kozári Zoltán Marcell, Kozma Zsoltné, Ligacs Tünde Katalin, Lőrinc Andrea, Ludvig Mátyás József, Macdonald Christopher John, Mód Petra Diána, Móricz Anita, Nagy Zsoltné, Nagyné Kuglics Éva, Nemes Emilné, Németh Ilona, Őhm Krisztina Linda, Pethő Anikó, Steier Judit, Szabóné Baráth Zsuzsánna, Szabóné Zsebe Erzsébet, Szakács Tibor, Szombath Katalin, Takács Krisztina, Talabér Anita, Tobak Rebeka, Tóth Zsoltné, Tóth-Szalai Márta, Vargáné Pászthory Ágnes, Varga-Szilasy Melinda, Zsiborás Tibor