A Fehér Sátor (The White Tent) bűvöletében


Egy plakátot kaptunk másfél héttel ezelőtt, hogy az utazó színházi társulat, a Nicole & Martin megérkezett Szombathelyre, és az Emlékmű lábánál felverte gyönyörű fehér sátrát. A gyerekek nagy izgalommal várták az előadást.

Ma a Grimm testvérek varázslatos meséi közül a Brémai muzsikusok című előadást láthattuk angol nyelven.

A híres Fehér Sátorban a színház és a mese világa elevenedett meg előttünk. Ez a remek műsor a gyerekek és az őket kísérő pedagógusok számára is libabőrös élményeket okozott. A Brémai muzsikusok egy szempillantás alatt magával ragadta a hallgatóságát. Az angol nyelvű mesében rengeteg hangszert, fülbemászó dallamot, zenét, táncot, zsonglőrködést, akrobatikus elemet, lélegzetelállító pillanatot, rengeteg nevetést és a minden érzékszervet megmozgató történetet láthattunk és hallhattunk. Részeseivé váltunk mi is a mesének, és nevetésünktől volt hangos az egész sátor.

A gyerekek szerint a Brémai muzsikusok előadása páratlan produkció volt. Hatást gyakorolt a gyerekekre és az őket kísérő pedagógusokra egyaránt. Alig várjuk, hogy az „Abrakadabra” varázsszóval újra feltáruljon a Fehér Sátor ponyvája, és a tehetséges pár, Nicole és Martin megint elvarázsoljanak minket egy mesébe.