Bernsteini kirándulás – utazás az őszből a télbe


Eljött a várva várt nap és két mikrobusznyi harmadikos és negyedikes németes gyerek Nemesné Pethő Anikó és Gadányiné Illés Mária tanárnők kíséretével jókedvűen útnak indult, hogy az oberwarti testvériskola diákjaival kiegészülve egy feledhetetlen bányászprogramon vegyen részt. Bányászprogramon? Ilyen kis gyerekek? Igen! Sőt, még a némettudásukat is gyarapíthatták, mivel az egykori zöld szerpentin-bánya ismeretterjesztő kiállítóteremmé alakult át, ahol minden gyerekre egy feladatlap kitöltése várt, méghozzá németül.

Hogy mit láttunk? Magát a bányajáratot, ahol a vitrinek a régmúlt bányatechnikáját jelenítették meg apró lovakkal, miniatűr bányászokkal, csillámló drágaköveket, féldrágaköveket varázslatosan megvilágítva, zöld szerpentinből készített dísztárgyakat és szobrokat, gyönyörűséges borostyánba zárt rovarokat – nagyítón át, végül egy kisfilmet arról, hogy lép ki a rideg kőből egy élettel teli ló a művész keze nyomán.

A hangulatot fokozta a hóval teli táj, ami a szombathelyi szürkeség után üdítően hatott ránk, illetve a vidám gitárzene az egyik buszban odafelé, a másikban a hazaúton. Nagyon tetszett, nagyon jó volt! A jövőben is hasonlóan érdekes programokat tervezgetünk, hogy továbbra is örömöt jelentsen a testvériskolával való együttműködés.