DADA találkozó 2018 – „A nyár veszélyei”


     

Intézményünkben, 1995-ben került bevezetésre a DADA program a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársainak közreműködésével.

A mi iskolánk kezdeményezésére indult el a DADA oktatásban résztvevő tanulóknak szervezett vetélkedő, amely már megyei szintűvé bővült.

Megérkezett a jó idő, a meleg, aminek minden ember örül, azonban a nyár számos veszélyt rejt magában. A program felhívta a fiatalok figyelmét a nyári szünetben rájuk leselkedő veszélyekre és a megelőzés lehetőségeire.

Idén az általános iskolák 4. osztályosainak meghirdetett versenyen 10 csapat vett részt. Vasvárról, Vépről, Csepregről, Bükről, Körmendről és Szombathelyről érkeztek a tanulók. A vetélkedőbe benevezett 4 fős csapatoknak számot kellett adniuk a rendőrség munkájával, valamint a DADA ismeretekkel kapcsolatos tudásukról elméleti és gyakorlati feladatokban. Kiemelt téma „ A nyár veszélyei” volt. A versenyző csapatok azt kapták előzetes feladatként, hogy válasszanak maguknak a témával kapcsolatos fantázianevet, és készítsenek a témához kapcsolódó plakátot. A vetélkedő izgalmas fejtörőket tartogatott a diákoknak, akik 8 állomáson mérték össze tudásukat. A feladatok között szerepelt keresztrejtvény, képkirakó, szókereső.

A vetélkedő fővédnökségét dr. Tiborcz János r.dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Vas Megye Rendőrfőkapitánya vállalta el. A zsűri elnöke Tánczos István r. alezredes volt.  Munkáját Kiss Zoltánné nyugállományú rendőr alezredes – a DADA verseny elindítója, Némethné dr. Zsigó Zita r. alezredes, Tánczosné dr. Kiss Éva főügyész helyettest, Takács Imréné igazgatónő segítette.