Nagy tömeget vonzott az utolsó Manóklub


 

A tavaszi szünetet követő első tanítási napon újra megtelt iskolánk aulája az érdeklődő leendő elsősökkel és szüleikkel. A Manóklub című foglalkozássorozatunk utolsó eseményének címe és témája ez volt:

Tavaszi varázslat

Programunk első részében iskolánk felső tagozatos diákjai mutattak be az ovisoknak meghökkentő fizikai és kémiai kísérleteket. A kicsik és a szüleik nagy tapssal jutalmazták a diákok bemutatóját: a ruhára „felragadó” lufit, a csodás „lávalámpát” a szénsavas ásványvízben föl-le vándorló mazsolaszemeket és sok mást. A  felsős tanulók azzal bíztatták az utánuk jövő generációt, hogy ha majd ők is járnak iskolába, itt ők is megtanulhatnak „varázsolni”. A kicsik nagy örömére maguk is kipróbálhatták ezeket a mutatványokat.

Majd egy másik teremben a természetben végbemenő varázslatnak lehettek tanúi az érdeklődők. Mesehallgatás a tavaszi, kerti munkákról, ezzel kapcsolatos játékos feladatok az interaktív táblán – mind-mind nagyon érdekelte a kicsiket. A tanító néni megmutatta, hogy az iskolában is működik egy szakkör, ahol a gyerekek kertet művelnek. A képek segítségével betekintést nyerhettek a több éve folyó munkába.

A legnagyobb sikere mégis a virágültetésnek volt. Először a gyerekek kidíszítették az újrahasznosított papírból készült cserepeket, majd beleültették a kis dísznövényt. A virágokat és a virágföldet az iskolánkkal együttműködő Herman Ottó Szakközépiskolától kaptuk. Öröm volt nézni, ahogy az apró kis kezek dolgoztak.

Egy vidám körjátékkal zártuk ezt a délutánt.  Lufival, matricával, virágnyalókával a kezükben jókedvűen köszöntünk el egymástól. Legközelebb már csak elsősökként találkozunk a kis manókkal.