Szent Márton projekthét programjai


Szent Márton, a segítő

 

Horváth József atya gondolatai:

„Mit jelent a mai gyerekeknek Szent Márton? Tényleg idegen test lenne a mai nemzedék számára? Bizony lehetne Mártontól tanulni, még a nem hívőnek is, ha mást nem, legalább stílust, emberséget és tisztességet. Furcsa világot élünk. A gyermekeket, tisztelet a kivételnek, manapság már nem a család, a pedagógus, az iskola tanítja, ha úgy tetszik „stílusra”, hanem az élet maga. Sajnos úgy tűnik, mintha manapság nagyobb lenne a fogékonyság a rosszra, mint a jóra.”

Az Oladi Általános Iskola a projekthét programjaival Szent Márton lelkiségét követve arra ösztönzi tanítványait, hogy tanulják meg a másokon való segítés, az együttérzés, a jóindulat, az alázat, a türelem, az élet tiszteletének Szent Márton-i parancsát. Váljék napi gyakorlatukká az egymásra való figyelés, alakítsanak ki tartalmas baráti kapcsolatokat, a szeretet szavával válaszoljanak a gyűlölködésre, közös tevékenységeikkel védjék az embert körülvevő környezeti értékeket.

József atya: „Érdemes lenne feltenni a kérdést: örülne-e Szent Márton annak, ahogyan emlékezünk rá? Vagy inkább azt mondaná: ne beszéljetek már annyit rólam, hanem osszátok meg, amitek van.”

Legyen ez a „Szent Márton projekthét Oladon”elnevezésű programsorozat mottója.

Programjaink dióhéjban:

  1. 11.08. szerda 17.00 óra: Lampionos felvonulás az Oladi lakótelepen

A diákok tanáraikkal, szüleikkel, a lakótelepen élőkkel együtt járják be a környező utcákat saját készítésű lampionjaikkal.

A programot megelőzi a felsős diákoknak meghirdetett Szent Márton csocsó bajnokság, a várakozás perceit libazsíros kenyér és meleg tea könnyíti meg.

Támogatóink:

  • Olad Városrészért Egyesület
  • Oladi Nyugdíjas Klub
  • Oladi Kolping Club

 

  1. 11.13. hétfő 13.00 óra: Szent Márton, a segítő címmel meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásaiból készült kiállítás megnyitó:

A kiállítást méltatja: Szommer Ildikó, a Szent Márton Intézet munkatársa

Köszöntőt mond: Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója

Az iskola 30 éves jubileumi évének lezárásaként jubileumi fát ültetünk közösen az iskola udvarán:

  • Szombathelyi Tankerületi Központ
  • Olad Városrészért Egyesület
  • Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola
  • Oladi Általános Iskola

 

  1. Egyéb programok:
  • 2. a osztály: Fekete István Állatvédő Egyesület telephelyét látogatják meg, magukkal viszik az Állatok világnapja alkalmából összegyűjtött nagy mennyiségű felajánlást.
  • 5. évfolyam (2017.11.09.): Nagy Krisztina foglalkozást tart azzal a céllal, hogy a diákokat érzékenyítse az önkéntes munka iránt.
  • 4. évfolyam és az 6. a (2017.11.07.): Számukra DrWächterné Lakatos Ágnes „Szent Márton, a világosság harcosa” címmel interaktív foglalkozást tart.
  • 11.10-én fémöntés, Varga Andrással (8:00-12:00)
  • Szent Márton témájó Manó klub (2017 november 9. 16:30)

 

Programjainkra mindenkit szeretettel várunk!

Takács Imréné
intézményvezető