Koronavírussal kapcsolatos tájékoztatók2020.03.18


Tájékoztatás a Tantermen kívüli digitális munkarend menetéről

Tisztelt Szülők!

Az elmúlt napokban a kommunikációban tapasztalt fennakadásokat szeretnénk kiküszöbölni, ezért iskolánk az eKRÉTA mellett digitális tananyagmegosztó rendszert léptet életbe:

 • Honlapunk nyitóoldalán ( http://oladalti.hu/) „Digitális iskola” névvel érhetik el.
 • Minden osztály külön belépési kóddal léphet be a mappájába, melyet az osztályfőnököktől fognak megkapni KRÉTA üzenet formájában.
 • Amennyiben 24 órán belül nem kap üzenetet, keresse gyermeke osztályfőnökét annak hivatalos email címén, melyet a honlapon megtalál (Iskolánk/Tanáraink).
 • Kérjük, ügyeljenek arra, hogy a kódok ne kerüljenek illetéktelen kezekbe, mert ez a rendszerünk túlterheltségét és működésképtelenségét vonhatja maga után.
 • A pénteki naptól minden tananyag órarend szerint itt lesz elérhető. (A szerdai és csütörtöki anyagok feltöltése is folyamatosan történik.).

Kérjük, erősítsék gyermekeikben az önálló munkavégzés felelősségét; figyeljenek oda, hogy bizonyos napirendet betartva, rendszeresen dolgozzanak, akkor is, ha pillanatnyilag nem minden feladatmegoldásukat tudjuk ellenőrizni. Dolgozunk azon, hogy a következő hetekben a rendszer a gyerekek visszaküldött munkáit is tudja valamilyen módon kezelni.

Igyekeztünk olyan rendszert kialakítani, hogy a gyerekeknek ne kelljen napi szinten akár többször is belépni a KRÉTÁ-ba. Bízunk benne, hogy így könnyebben eljutnak Önökhöz és gyermekeikhez az általunk kidolgozott tananyagok.

Szombathely, 2020. március 18.

Takács Imréné sk.
intézményvezető


Kedves Szülők és Tanulók!

Varga Fruzsina vagyok, a Pedagógiai Szakszolgálat iskolapszichológus munkatársa, státuszomat az Oladi Általános Iskolában is betöltöm. A mostani időszak nehéz mindannyiunk számára, sok még a kérdés. Nehéz lehet megbirkózni a változásokkal, a bezártsággal. Amennyiben úgy érzik, hogy pszichésen nehéz megküzdeniük a jelenlegi helyzettel, támogatásra van szükségük, keressenek fel az alábbi e-mail címen:
varga.fruzsina@sek.elte.hu

Kérem azokat a szülőket, akikkel konzultációnk elmaradt, keressenek fel, hogy tudjuk egyeztetni, hogy tudnánk-e, ha igen, hogyan pótolni az elmaradást.

Mindenkinek sok egészséget kívánok,
Varga Fruzsina


2020.03.16


Tisztelt Szülők!
A digitális munkarend bevezetésével kapcsolatban a következőkről szeretnénk Önöket tájékoztatni:

 • a hétfői és a keddi napot ismétlésre, gyakorlásra használják ki a gyerekek.
  (pl. az M5 csatorna hétköznap oktatási tartalmakat közvetít. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/az-m5-csatorna-hetkoznap-oktatasi-tartalmakat-kozvetit )
 • a szerdai naptól a KRÉTA rendszeren keresztül mindig az aktuális órarendnek megfelelő tanórákra a kollégák elküldik a tananyagot a gyerekeknek.
 • a tanulók a KRÉTA rendszerbe a következő adatokkal tudnak belépni:
  Tanulói felhasználónév: oktatási azonosító (a diákigazolványon azonosító számként szerepel, 11 számjegyű) Tanuló felhasználói jelszó: a diák születési dátuma, kötőjellel elválasztva és a vezető nullákat is tartalmazza (pl.: 1999-01-09)

Takács Imréné
intézményvezető


2020.03.12


2020.03.12-től érvénybe lépő kormányrendelet

Eredeti dokumentum (magyarkozlony.hu) megtekinthető online valamint letölthető formában


Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében a következő intézkedések történtek:

 • A tanulók csak egészségesen jöjjenek iskolába! Ha bármilyen betegség tünete felmerül, kérjük, maradjon otthon a gyermek!
 • Az uszoda használatát felfüggesztjük, helyette testnevelés órák lesznek.
 • Az étkezési díjak fizetése csak átutalással történhet.
 • Az előre tervezett programok, kirándulások elmaradnak.
 • Az áprilisi fogadóóra elmarad. A konzultáció lehetséges módjairól a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket.

A tanulók külföldi utazását be kell jelenteni, és a hazaérkezést követően 14 napig otthon kell maradnia.

Nyomatékosan kérjük a szülőket, hogy az iskola épületébe ne jöjjenek be! Minden esetben az épület előtt szíveskedjenek várakozni!

Ezek a rendelkezések határozatlan ideig lesznek érvényben.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!


2020.03.11.


A mai igazgatói értekezleten elhangzottak alapján tájékoztatjuk a kedves Szülőket az alábbi megelőző intézkedésekről:

 • minden iskolai program, ünnepség, tábor, verseny megrendezése határozatlan időre felfüggesztésre került. Elmarad iskolánkban pl. a Helytörténeti projektnap, az SZM bál, a Manó klub, az Olad-Simon Napok. A március 15-ie ünnepi műsort videóra vesszük fel és a tantermekben nézhetik meg a gyerekek.
 • a Tankerület biztosítdigitja a fertőtlenítő kézmosószereket és a mindennapi fertőtlenítő takarításhoz szükséges készítményeket.
 • a megelőzésről és a helyes kézmosásról szóló videókat (https://koronavirus.gov.hu/megelozes) megnézzük a gyerekekkel, kérjük Önök is beszélgessenek velük erről a témáról.  

Kérjük, hogy csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegyék figyelembe. Az iskolabezárásokra vonatkozóan még nem kaptunk utasítást. Az egész intézményt érintő hivatalos információkat a jövőben is a KRÉTA üzenetküldő felületén juttatjuk el Önökhöz.

Takács Imréné intézményvezető


Tisztelt Szülők/Gondviselők!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az új koronavírus kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel az alábbiakról tájékoztatja Önöket. Jelenleg Magyarországon az Operatív Törzs tájékoztatása szerint egyelőre elkülönült, egyedi esetek vannak, így jelenleg is legfontosabb feladatunk a megelőzés, a járvány továbbterjedésének, a járványgócok kialakulásának megakadályozása. Ahhoz, hogy ilyen típusú járványgócok hazai köznevelési intézményekben ne alakulhassanak ki, kiemelten felkérjük Önöket az alábbiak betartására:

 • A megelőzés első és legfontosabb lépése a személyi higiéniés szabályok betartása. Ennek egyik legfontosabb eszköze – főleg kisgyerekek esetében – a rendszeres és kézmosószerrel negyven másodpercen keresztül történő, hatékony kézmosás. Ennek módjáról a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon elérhetővé tettek egy tájékoztató videót, amelynek elérhetősége a következő:
  https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu/videos/2848001001994029/
 • Kérjük, hogy a videót mutassa be kiskorú gyermekének, és az azon található mozdulatokat is gyakorolják be közösen a kiskorú gyermekkel. (A gyakori és helyes kézmosás fontosságára az iskolákban is felhívjuk a figyelmet, ez azonban nem pótolhatja az otthoni szülői iránymutatást.)
 • Kérjük, hogy a fennálló helyzettel kapcsolatban csak megbízható és hiteles forrásokból szerezzen információkat. Jelenleg Magyarország Kormánya hivatalos tájékoztató oldalt üzemeltet a https://koronavirus.gov.hu internetes oldalon, valamint a közösségi médiában (Facebook) létrehozásra került a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal („Koronavírus tájékoztató oldal”, https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu).
 • Amennyiben akár Önnél, akár kiskorú gyermekénél a koronavírusra utaló tüneteket tapasztalnak (https://koronavirus.gov.hu/mit-tegyunk-tunetek-eseten), akkor kérjük, hogy telefonon konzultáljanak háziorvosukkal, aki szükség esetén a mentők értesítéséről, és az ezt követő protokoll szerinti intézkedések megtételéről gondoskodni fog. Ezt követően kérjük, amennyiben ilyen eset előfordul, akkor értesítsék a köznevelési intézmény vezetőjét, vagy gyermekük osztályfőnökét is az eseményekről.
 • Amennyiben koronavírus fertőzés szempontjából kiemelt kockázatú területen jártak, esetleg bizonyítottan koronavírus fertőzéssel diagnosztizált személlyel kerültek kapcsolatba, kérjük, hogy minden esetben a tájékoztatóban foglaltak szerint eljárni szíveskedjenek, azaz:
  • konzultáljanak telefonon a háziorvosukkal,
  • a tünetek lappangási idejének megfelelő (14 nap) időtartamban lehetőleg otthonukat ne hagyják el,
  • amennyiben ezen időszak alatt tüneteket tapasztalnak, akkor szintén a háziorvosukat hívják telefonon, aki a fentiek szerinti eljárás megtételéről gondoskodni fog.


A Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal is folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejleményeket, állandó kapcsolatot tart mind az Emberi Erőforrások Minisztériumával, mind az Operatív Törzzsel. Amennyiben bármilyen, a hazai köznevelési intézményeket érintő intézkedés elrendelésre kerül, akkor arról soron kívül értesítjük mind a Tankerületi Központokat, mind a köznevelési intézmények vezetőit, akik a szükséges információkkal ellátják Önöket.

Üdvözlettel:
Klebelsberg Központ