Ballagás


A ballagás a visszatekintés ünnepe. Az idei tanévben két nyolcadikos osztálytól búcsúztunk. Utoljára sétáltatok végig a folyosókon, ahol újra felidézhettétek az emlékeket, melyek az aulához, a termekhez, a folyosókhoz fűződnek. Emlékeket, melyek diáktársaitokhoz, tanáraitokhoz kötődnek. A ballagása a lezárás ünnepe is, lezárulnak alapfokú tanulmányaitok. 18-an gimnáziumban, 29-en technikumban, 2-en szakgimnáziumban, 4-en szakképző intézményben tanultok jövőre. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy nyolcadikosaink nagy részét abba az intézménybe vették fel, melyet első helyen jelöltek meg. Ez vagy jó tanulmányi eredményekre, vagy jó önismeretre utal. Reméljük, mindkettőben a segítségetekre voltunk az elmúlt években. „A” osztályosaink nagy része kéttannyelvű tanulmányaik lezárásaként középfokú nyelvvizsgát tett. Az idei év termése továbbá 12 komplex középfokú, 4 középfokú szóbeli és egy középfokú írásbeli nyelvvizsga. Gratulálunk minden vizsgázónak, nagyon büszkék vagyunk rátok!

Természetesen mindannyitokra büszkék vagyunk, de különösen büszkék vagyunk arra a 10 tanulóra, akiket hétfőn szüleikkel együtt vendégül láttunk, hogy közösen emlékezzünk az elmúlt nyolc évre. A meghívottak között nemcsak kitűnő tanulók szerepeltek, de jó sportolók, a közösségi életben kiemelkedők, és olyanok is, akik a művészetben jeleskedtek általános iskolás éveik során. Töretlenül hisszük ugyanis, hogy minden gyerek tehetséges valamiben, és ezt a tehetséget nekünk támogatni kell.

A ballagása a legek ünnepe is, ugyanis hagyományosan ilyenkor hirdetjük ki, hogy ki a legeredményesebb oladis diák, ilyenkor adjuk át az Olad díjat. Idén eltérünk a hagyománytól, ugyanis nem tudtuk kiválasztani a legeredményesebb diákot,így két tanulót jutalmaztunk: Pál Patrikot (8. a) és Kajdacsy Zsófiát (8. b).

Walt Disney szavaival bocsátunk benneteket utatokra:

Think, believe, dream and dare! Gondolkodj, higgy, álmodj és merj!