A ZENE MINDENKIÉ


Mindenki tudja, hogy ez a gondolat Kodály Zoltántól származik, aki nagyon sokat tett azért, hogy: „Legyen a zene mindenkié!”. Ennek jegyében rendeztük meg június 10-én, pénteken iskolánkban a zenei fesztivált három év kihagyás után.

Meghirdettük a rendezvényt, és tanulóink kihasználták az alkalmat, hogy a különböző tanulmányi és sportversenyek mellett a művészet területén is bemutassák tudásukat. Annyi vállalkozó kedvű szereplő gyűlt össze, hogy a műsor „kétfélidős” lett. A közönséget az egyes osztályok alkották felváltva. A kis híján húsz műsorszám előadói garantáltan jól szórakoztatták a nézőket, diákokat és tanárokat egyaránt.

A kínálat nagyon színes volt: kórusok, zenei együttes, társastánc, szólóhangszeresek léptek fel, és még egy hangulatos vers is elhangzott. A színvonalas konferanszié után többé-kevésbé izgulva következtek a szereplők, némelyik igazi meglepetésként. A produkció után felzúgott a taps, amely méltán megillette az előadókat. A műsor végén a fellépők oklevelet vehettek át igazgató nénitől.

Mindenki nagyon jól szórakozott, igazi örömzene volt ez. Reméljük, a jövőben már ismét hagyománnyá válhat ennek a rendezvénynek a megszervezése.

Németh Ilona szervező szaktanár