Cirkománia


Egy őszi napon ellátogattunk a Lázár Ervin Program keretén belül a Fővárosi Nagycirkuszba. A Cirkománia című előadást tekintettük meg, az attrakciók témája a gravitáció volt. Megérkezésünk után popcornt szorongatva lépkedtünk fel a székekhez, s alig vártuk már, hogy az előadás elkezdődjön. A nézőtéren mindenki tágra nyílt szemmel bámulta a fantasztikus, néha hajmeresztő mutatványokat.

Rácsodálkozhattunk az artisták lélegzetelállító produkcójára a trapézon, a kötéltáncos halált megvető bátorságára a magasban, a zsonglőr szemkápráztató buzogánydobálására, a görkorcsolyások szédítő sebességére. A műsorszámok között nagyot nevettek kicsik és nagyok a csetlő- botló bohócokon.

Nagy örömünkre bemutatkoztak a jól idomított uszkár kutyusok is. Az idomárok jelzéseire, na meg egy kis jutalomért cserébe belekezdtek mókás játékukba. Az előadás több mint két óra hosszat tartott, de repültek a percek. Bárcsak maradhattunk volna még!

Furcsa dolog ez a cirkusz… Mindaddig, amíg csak tapsolunk és nevetünk, minden varázslatos, miközben a legtöbben bele sem gondolnak abba, a porondon emberi életek is múlhatnak egy-egy mutatványon.

Sokáig lesz miről mesélnünk a suliban és otthon, hogy milyen csodában volt részünk.

6.a osztály
6.b osztály