Ballagás 2020


Ember vigyázz, figyeld meg jól világod,
ez volt a múlt, emez a vad jelen. – …
és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte,
hogy más legyen”

Radnóti Miklós

Kedves Ballagó Diákok!                          

Az Élet átírta a ballagási forgatókönyvet! A koronavírus miatt digitális munkarend, tantermen kívüli oktatás lépett életbe. Elmaradtak rendezvényeink, elröppent a személyes találkozások, kézfogások, ölelések, az utolsó együtt töltött hetek, napok varázsa. A járványnak azonban mindenképpen pozitív hozadéka, hogy megmutatta, mennyire fontosak a személyes kapcsolatok, barátságok, közös együttlétek.

Elmaradt a hagyományos értelemben vett ballagási ceremónia is, amely minden diák életében egyszeri és soha vissza nem térő. Most mi van helyette? Néma csend, alig hallható gyermekzsivaj, üresen kongó osztálytermek. Nincs egymás vállába, karjába kapaszkodó vonulás a galérián, az iskola folyosóján, nincsenek hatalmas virágcsokrok, sem sorfalat álló hetedikes diákok, sem könnyes szemmel figyelő szülők, sem szomorkodó pedagógusok.

Kedves Diákok!

Fájó szívvel búcsúzunk Tőletek, ezért egy kisfilmet készítettünk számotokra, melyben az elmaradt hetedikes sorfalat virtuálisan valósítottuk meg. Egyik utolsó online órájuk felvételével köszöntek el a távozó 59 nyolcadikostól. A felvételek minősége nem tökéletes, de vállaltan ilyen, hiszen ez volt az elmúlt hónapok valósága.  

Fogadjátok a videókat tőlünk olyan szeretettel, amilyen szeretettel mi készítettük!

az iskola pedagógusai