XV. Biró Balázs Számítástechnikai Emlékverseny


Biró Balázs, tragikusan fiatalon elhunyt informatika szakos kollégánk tiszteletére 2019. október 17-én immár 15. alkalommal rendeztük meg 7. és 8. osztályos általános iskolai tanulók számára informatikai versenyünket.

Idén négy szombathelyi iskolából érkeztek diákok, hogy megmérettessék magukat. Az idei gyakorlati feladatokat a Microsoft Word és Powerpoint 2013 programokban kellett teljesíteni. A szövegszerkesztési feladat témája a szegénység felszámolására irányuló fenntartható fejlődési célok. Hiszen 1992 óta ez a nap a szegénység elleni küzdelem világnapja. A prezentációkészítés témája is aktuális: 1803-ban ezen a napon született Deák Ferenc államférfi, politikus, a kiegyezés előkészítője, a „haza bölcse”. Születésének 216. évfordulójára emlékeztünk ezzel a feladattal. Elméleti tudásukat egy húsz kérdéses totó segítségével tesztelhették.

Harmadik helyen Pungor Emília 8.b osztályos tanuló (Bercsényi Miklós Általános Iskola, felkészítő tanára Szendrőiné Sipos Éva) végzett, második helyen Czika Zoltán 8.b osztályos tanuló (Bercsényi Miklós Általános Iskola, felkészítő tanára Szendrőiné Sipos Éva), és a dobogó legfelső fokára Tömböly Dalma 8.b osztályos tanuló (Paragvári Utcai Általános Iskola, felkészítő tanára Barity Milán) állhatott. Iskolánk diákjai versenyen kívül indultak, közülük a több pontot elérő Kánya László 8.b osztályos tanuló különdíjat vehetett át. A helyezést elért tanulókon kívül – a szülők anyagi támogatásának köszönhetően – minden résztvevő egy-egy informatikai eszközzel gazdagodhatott. Hetyei Norbert, a Szombathelyi Tankerületi Központ informatikai referense és a verseny elnöke adta át a versenyzőknek az okleveleket, emléklapokat.

Gratulálunk minden résztvevő diáknak!

Eredmények

Név IskolaFelkészítő tanárHelyezés
Tömböly Dalma 8.bParagvári Utcai Általános IskolaBarity MilánI.
Czika Zoltán 8.bBercsényi Miklós Általános IskolaSzendrőiné Sipos ÉvaII.
Pungor Emília 8.bBercsényi Miklós Általános IskolaSzendrőiné Sipos ÉvaIII.
Versenyen kívül:      
Kánya László 8.b Oladi Általános Iskola Dénes-Miavecz Szilvia Különdíj