József Attila Mese-, Vers és Novellaíró Pályázat


„Amikor írsz, átjárhatóvá válnak számodra az anyagi és anyagtalan világ közötti dimenziók. Mert az írás: betűtestet öltött lélek.”
(W. Barna Erika)

XXV. jubileumi Kárpát-medencei
József Attila Mese-, Vers és Novellaíró Pályázat

Ebben a tanévben 25. alkalommal hirdettük meg a Kárpát-medencei József Attila Mese-, Vers és Novellaíró Pályázatot, amelyre 381 pályázó összesen 520 pályaművet küldött be 8 kategóriában. A 9 fős, neves szakemberekből, írókból, költőkből, magyartanárokból álló bíráló bizottság összesen 33 művet javasolt díjazásra az alábbi megosztásban: alsós mese:3; alsós vers:3; felsős mese:4; felsős verse:4; felsős novella: 4; középiskolás mese:4; középiskolás vers:6; középiskolás novella:5. A díjak összértéke 300 000 Ft volt. A legjobb alkotásokból antológia jelent meg, melyet az Oladi Általános iskola tanulói illusztráltak. A gyermek- és ifjúsági antológia bemutatóját a díjkiosztóval együtt, 2019. április 12-én tartottuk az Oladi Általános Iskola színháztermében, a kötet 1 példányát minden díjazott, minden, a kötetben szereplő, illetve minden, a kötetet illusztráló gyermek jutalmul megkapta. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével, illetve köszöntőt mondott Dr. Puskás Tivadar úr, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Fodor István úr, a Klebersberg Központ Szombathelyi Tankerületének igazgatója is. A díjkiosztó után fogadást rendeztünk a díjazottaknak, felkészítőiknek, illetve a meghívott vendégeknek. A rendezvényről a helyi médiumok tudósítottak.

A díjkiosztóra több mint százötven vendég érkezett, sokan az ország másik feléből, illetve a határon túlról, pl. többen Erdélyből keresték fel a színvonalas szombathelyi rendezvényt, amely reményeink szerint nemcsak az Oladi Általános Iskola, hanem Szombathely város jó hírét is tovább szolgálta.

A rendezvény támogatói voltak:

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

  • AGORA Szombathelyi Kulturális Központ
  • B. K. L. Kiadó
  • Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási és Szociális Bizottsága
  • Oladi Általános Iskola
  • Oladi Általános Iskola Szülői Munkaközössége és Diákönkormányzata
  • Oladi Általános Iskola Remény Alapítványa
  • Szombathelyi Szolgáltatási SZC Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
  • Olad Városrészért Egyesület