Szent Márton projektnap


 

„A projektnap programjaival Szent Márton lelkiségét követve arra szeretnénk ösztönözni Benneteket, kedves Gyerekek, hogy tanuljátok meg a másokon való segítés, az együttérzés, a jóindulat, az alázat, a türelem, az élet tiszteletének Szent Márton-i parancsát. Váljék napi gyakorlatotokká az egymásra való figyelés, alakítsatok ki tartalmas baráti kapcsolatokat, a szeretet szavával válaszoljatok a gyűlölködésre, közös tevékenységeitekkel védjétek az embert körülvevő környezeti értékeket. Ha most itt lenne a segítő Szent Márton közöttünk, bizonyára a következőt mondaná: Ne beszéljetek már annyit rólam, hanem osszátok meg, amitek van.”- nyitotta meg Igazgató nénink a projektnapunkat.

Vendégeink voltak: Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója,Hegedűs László, az Olad Városrészért Egyesület elnöke,Pappné Zsuga Tímea, a Szülői Munkaközösség elnöke és nyugalmazott intézményvezető-helyettesünk, Kovács Rezsőné, mindenki Csöpi nénije.

Szemes Dorina 7.b és Nahodil Dorina 7.a osztályos tanulók segítségével idéztük fel Szent Márton cselekedeteit, gondolatait, tevékenységét. Gyönyörködtünk ismét Dragovics Imola másodikos diákunk gyönyörű hangjában, aki egy népdalcsokorral örvendeztetett meg bennünket. A műsor végén pedig Fazekas Noémi 4.c- s tanulót hallhattuk, aki az Örömódát adta elő fuvolán.

A műsor után Fodor István tankerületi igazgató ünnepi köszöntője hangzott el, majd Csöpi néni a rajzversenyt értékelte, s átadta az okleveleket.

A mai nap még megmutathattuk ügyességünket a libaváltó-futásban, illetve egy mesén keresztül jobban megismerhettük Márton életének jelentős állomását. Tudásunkat egy totó segítségével ellenőrizhettük.

Délután került sor a lampionos felvonulásra, amelyre a lampionokat délelőtt készítettük el tanáraink segítségével.