Biró Balázs emlékverseny


2018. október 18-án immáron 14. alkalommal rendeztük meg informatikai versenyünket, amellyel évekkel ezelőtt elhunyt kollégánk, Biró Balázs emlékére hoztak létre szülei és akkori kollégái.

Öt szombathelyi iskolából érkeztek 7. és 8. osztályos tanulók, hogy megmérettessék magukat. Az idei gyakorlati feladat az eddigieknél komplexebb volt: városi természetvédelmi vetélkedő megszervezése volt az alapszituáció. Ennek részeként a versenyzőknek a vetélkedőt népszerűsítő plakátot kellett elkészíteni, valamint egy adott természetvédelmi kvíz nyers szövegét megformázni a Microsoft Word 2013 programban. A témához kapcsolódóan harmadik feladatként egy bemutatót kellett létrehozniuk a természetvédelem területeiről (Föld-, víz-, levegő-, állat- és növényvédelem) a Microsoft Powerpoint 2013 programban. Elméleti tudásukat egy húsz kérdéses totó segítségével tesztelhették.

Harmadik helyen Németh Áron 8.b osztályos tanuló (Paragvári Utcai Általános Iskola, felkészítő tanára Barity Milán) végzett, második helyen Tóth Bence Tamás 7. osztályos tanuló (Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és AMI, felkészítő tanára Juhász Valéria), és a dobogó legfelső fokára Csontos Ádám 8.b osztályos tanuló (Paragvári Utcai Általános Iskola, felkészítő tanára Barity Milán) állhatott. Iskolánk diákjai versenyen kívül indultak, közülük a több pontot elérő Boda Marcell 8.a osztályos tanuló különdíjat vehetett át. A helyezést elért tanulókon kívül – a szülők anyagi támogatásának köszönhetően – minden résztvevő egy-egy informatikai eszközzel gazdagodhatott. Hetyei Norbert, a Szombathelyi Tankerületi Központ informatikai referense és a verseny elnöke adta át a versenyzőknek az okleveleket, emléklapokat.

Gratulálunk minden résztvevő diáknak!

 

Eredmények

Név Iskola Felkészítő tanár Helyezés
Csontos Ádám 8.b Paragvári Utcai Általános Iskola Barity Milán I.
Tóth Bence Tamás 7.o Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és AMI Juhász Valéria II.
Németh Áron 8.b Paragvári Utcai Általános Iskola Barity Milán III.
Versenyen kívül:
Boda Marcell Oladi Általános Iskola Dénes-Miavecz Szilvia Különdíj