„Őrzők a végeken” – Csíkszeredai testvériskolánk látogatása


Augusztus 23–27. között 13. alkalommal találkoztunk csíkszeredai testvériskolánk, a Nagy Imre Általános Iskola tanáraival és tanulóival.

A 35 fős küldöttség a Savaria Karnevál idején látogatott el hozzánk, s az iskolai találkozást követő napokban a karnevál programjaival, Szombathely és környéke nevezetességeivel ismerkedett.

Hagyományainknak megfelelően a gyermekeket tanulóink családjai látták vendégül, a küldöttség felnőtt tagjait pedig iskolánk tanárai fogadták.

Az évenkénti találkozások jó alkalmat teremtenek arra, hogy ismeretségek, számos alkalommal mély barátságok szövődhessenek csíkszeredaiak és szombathelyiek, a magyarlakta területek legkeletibb és legnyugatibb régióinak fiataljai, pedagógusai között. Ezúttal is ezt igazolták búcsúzáskor a hosszú ölelések és számos esetben a könnyes arcok is.

A valódi, megélt nemzeti összetartozás érzését mi így látjuk megvalósíthatónak tanulóink számára is. Köszönet mindazoknak a tanulóknak, szüleiknek, akik ebben a küldetésben partnereink voltak, és befogadták családjukba az erdélyi gyermekeket!

A következő találkozásra készülünk már, amit 2019 júniusára tervezünk Csíksomlyóra.