„Dobj el mindent, és olvass!”


Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz szövegének megírását. Ennek emlékére 1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját.
Iskolánkban évről évre ezen a napon hangsúlyozottabban igyekszünk felhívni tanulóink figyelmét az anyanyelv, az irodalom fontosságára, illetve a kultúra sokrétűségére, értékeire. Hogy maradandó élményeket adjunk diákjainknak, többször vettünk részt pl. az „Együtt szaval a nemzet” programban is.
Ebben a tanévben erre a napra időzítettük az olvasás népszerűsítését elősegítő, „Dobj el mindent, és olvass!” projekt bevezetését, amelyet a 2. félévtől rendszeressé szeretnénk tenni. A korábbi hazai és nemzetközi jó tapasztalatok a mi iskolánkban is igazolódni látszanak: a gyerekek szívesen olvasnak, csak megfelelő kereteket kell biztosítani számukra. Mi erre törekszünk új programunkkal.
A magyar kultúra napi felvezetés, amelyben iskolánk minden dolgozója részt vett, a visszajelzések alapján sikeres volt, így biztató a jövőre nézve. Tekintsék meg a flashmobról készült képgalériánkat!