DADA vetélkedő


A mi iskolánk kezdeményezésére indult el a DADA oktatásban résztvevő tanulóknak szervezett vetélkedő, amely már megyei szintűvé bővült.

Idén az általános iskolák 3-4. osztályosainak meghirdetett, 18. versenyen 10 csapat vett részt. Vasvárról, Csepregről, Bükről, Körmendről és Szombathelyről érkeztek a tanulók. A vetélkedőbe benevezett 4 fős csapatoknak számot kellett adniuk a rendőrség munkájával, valamint a DADA ismeretekkel kapcsolatos tudásukról elméleti és gyakorlati feladatokban. Kiemelt téma az „Egyedül otthon – biztonságban otthon „volt. A versenyző csapatok azt kapták előzetes feladatként, hogy válasszanak maguknak a témával kapcsolatos fantázianevet. A vetélkedő izgalmas fejtörőket tartogatott a diákoknak, akik 8 állomáson mérték össze tudásukat. A feladatok között szerepelt keresztrejtvény, képkirakó, szókereső.

A vetélkedő fővédnökségét dr. Tiborcz János r.dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Vas Megye Rendőrfőkapitánya vállalta el. A zsűri elnöke dr. Tánczi Tibor r. ezredes volt.  Munkáját Kiss Zoltánné nyugállományú rendőr alezredes – a DADA verseny elindítója, Némethné dr. Zsigó Zita r. alezredes, Tánczosné dr. Kiss Éva főügyész helyettes, Takács Imréné igazgatónő segítette.