Angol és német nyelvi szépkiejtési verseny


Iskolánk május 9–10-én rendezte meg német és angol nyelven megyei szépkiejtési versenyét két fordulóban 10 iskola felső tagozatos tanulóinak részvételével. A megmérettetés 2 korcsoportban 5–6. és 7–8. évfolyamon zajlott. Az első fordulóban egy szabadon választott, a másodikban pedig egy megadott szöveget olvastak fel a versenyzők három tagú zsűri előtt. Az értékelés során figyelembe vették a helyes hangsúlyozást, kiejtést és beszédtempót. A díjazottak bronz, ezüst vagy arany minősítést vehettek át valamint könyvutalványban részesültek.

Versenyeredmények:

Német nyelv:

Az 5-6. osztályosok között bronz minősítést kapott Borsos Kata (Kőszeg, Bersek) ezüst minősítést Oláh Milán (kőszegi Árpád-házi Szent Margit) és arany minősítést Harkény Dániel (Kőszeg, Bersek). A 7–8. évfolyamon bronz minősítést kapott Tihanyi Levente (Kőszeg, Bersek) és Luxl Sára (kőszegi Árpád-házi Szent Margit), ezüst minősítést Islam-Bella Sibel (ELTE Bolyai) és Baráth Dávid (Neumann), arany minősítést Góczán Luca (Gárdonyi, Sárvár).

Angol nyelv:

Az 5-6. osztályosok között bronz minősítést kapott Dallos Adrián (Kőszeg, Bersek), ezüst minősítést Mészáros Lili (Sárvár, Nádasdy) és Kánya László (Oladi), arany minősítést Pham Lien Eszter (ELTE Bolyai) és Németh Sára (ELTE Bolyai). A 7–8. évfolyamon ezüst minősítést kapott Regős Gábor (Sárvár, Nádasdy), Szabó Balázs (Répcelak, Móra) és Szilágyi Szabina (Kőszeg, Bersek), arany minősítést Johan Levente (Neumann) és Király Panka (Répcelak, Móra)

Németh Sára és Matyuga Diána (ELTE Bolyai) különdíjat kapott.

Az angol szépkiejtési verseny résztvevői a zsűri elnökével, Wagner Anikóval az ELTE Bölcsész karának angol nyelvtanárával és a két anyanyelvi lektorral, Jude Jacob Dennis Loboval a Premontrei Szent Norbert Gimnáziumból és Christopher Macdonalddal az Oladi Általános Iskolából.