Szent Patrik nap – Saint Patrick’s day


Iskolánk életében az idei március 17-e ismét a zöld szín jegyében telt: Szent Patrik napja alkalmából tanulóink és tanáraink egyaránt zöld ruhát és minél több zöld kiegészítőt öltöttek magukra, otthon készített zöld süteményeket kóstoltak és feldíszítették az osztálytermeket egy több részből álló osztályok közötti vetélkedő részeként. Iskolánk megtelt az ír jelképekkel, manókkal és tündérekkel, szerencsét hozó lóherékkel, kincsekkel, a zöld és szivárványszín különböző árnyalataival, azt kifejezve, hogy ezen a pénteki napon az írek védőszentje, Patrik és az ír kultúra állt a középpontban.

A diákok az előző hetekben angol órák és szakkörök keretében ismerkedhettek meg Szent Patrik életével, Írországgal, az ünnephez kapcsolódó hagyományokkal, legendákkal, angol szavakkal és kifejezésekkel. A verseny egyik feladataként készítették el az alsó osztályosok Szent Patrik naphoz kapcsolódó ajtódíszeiket, a felsősök pedig plakátjaikat, azokkal díszítve osztálytermeik ajtaját.

A pénteki napon az előzetes feladat elkészítése során megszerzett tudásukat alsóban és felsőben is egy-egy Szent Patrikkal és az ünneppel kapcsolatos totó kitöltésével tesztelhették a diákok.

Az osztályok között szoros verseny alakult ki, az első helyezett osztály jutalma alsóban és felsőben is egy-egy torta volt.

A verseny végeredménye:

  • Alsó osztályosok
  1. helyezett: 2.a
  2. helyezett: 2.b
  3. helyezett: 1.a
  • Felső osztályosok
  1. helyezett: 7. a
  2. helyezett: 8. b
  3. helyezett: 5. a

Gratulálunk minden tanulónak!