Kipróbálhatjuk a talajjavítót


Ezúton is köszönetünket szeretnénk kifejezni a gércei Alginit kft-nek, hogy iskolánk, mint ÖKO iskola számára ingyenesen biztosította az Alginit kipróbálását. Az alginit rendkívüli vízmegtartó képességű természetes talajjavító ásványi anyag, fosszilis alga biomassza, hazánk egyedülálló természeti öröksége, a Kiemelkedő Nemzeti Értékek tárában szereplő anyag.

Szakköröseinkkel az iskolakertben hamarosan – e kiváló anyag talajba juttatása után – megkezdhetjük a veteményezést. Terveink között szerepelnek a jól bevált zöldségnövények – borsó, sárgarépa, hagyma, koktélparadicsom-, valamint dísznövények termesztése. Különösen a későbbiekben jól használható szárítható virágokra szeretnénk hangsúlyt fektetni. Természetesen tovább folytatjuk a fűszernövénykert bővítését is.

Kíváncsian várjuk az alginittel feljavított talaj eredményességét. Az összehasonlítás érdekében referencia területet is hagyunk.

Iskolánk célkitűzése, hogy a fenntartható fejlődés érdekében környezettudatos felnőtteket neveljünk. E programunk is ezen célok figyelembevételével történik.