Örökség serleget kapott iskolánk Színházodúja


A Szombathelyi Civil Kerekasztal meghívására még december 2-án a „Segítés Városába” érkeztek a beregi kistelepülések gyermekei. Első útjuk iskolánkba vezetett, tájékozódtak az intézményünkben folyó munkáról, lehetőségekről. A találkozó kapcsán nagyon szép véleményt fogalmaztak meg „A magyar kultúra lovagrendjének 2017-es évkönyvében”:
„A kellemes szombathelyi fogadtatást és a kényelmes pihenést követően a résztvevők az Oladi Általános Iskolában egyik ámulatból a másikba estek, amikor az iskola igazgatónője bemutatta az intézményt. Ebben a „városszélének is mondható” iskolában a gyermekek számára szinte korlátlan lehetőséget biztosítanak az önfejlődésre. A fedett görkori pálya és a mászófal mellett mély benyomást hagyott a küldöttség tagjaiban az iskolások Szent Márton életét bemutató színdarab.”

Ennek köszönhetően iskolánk „Színházodú” művészeti csoportja január 22-én Budapesten a Stefánia palotában a Magyar Kultúra Napja Gálán „A magyar színházkultúra népszerűsítéséért” Örökség serleget vehetett át. A rangos elismerést kapott csoport vezetője Nemesné Pethő Anikó. Gratulálunk a gyerekeknek és a felkészítő pedagógusoknak (Csóka Beáta, Kolonovitsné Havasi Anikó)!

Címlapfotó: Garas Kálmán, vaol.hu