Biró Balázsra emlékeztünk


Október 27-én már tizenkettedik alkalommal rendeztük meg a városi számítástechnikai versenyünket, amit évekkel ezelőtt elhunyt kollégánk, Biró Balázs emlékére hoztak létre szülei, akkori kollégái.

Balázs szüleinek rendszeres anyagi támogatásának és kollégáink szervezésének köszönhetően idén is szép számmal vettek részt a város több általános iskolájából érkező gyerekek. Az idei feladat egy prezentáció elkészítése és egy húsz kérdéses teszt kitöltése volt, amit sikerrel küzdöttek le a versenyzők. Hetyei Norbert, a KLIK Szombathelyi Tankerületének informatikusa, a versenybíróság elnöke a díjátadó során kiemelte, büszke a versenyzőkre, hiszen egy idei felmérés szerint a magyarok a világ élmezőnyébe tartoznak az informatikai szaktudást illetően. Fontos, hogy ezt a tudást gyarapítsák és kamatoztassák az életben, hiszen a számítástechika már nem a jövő, hanem a jelen – tette hozzá Biró Ernő, Balázs édesapja.

Harmadik helyen Szalai Milán (Zichy Á.I. – Ikervár, felkészítő tanára Németh Katalin) végzett 46 ponttal, második helyen 53 ponttal Haller Péter (Paragvári, felkészítő tanára Barity Milán), és őt egy szoros versenyben csupán két ponttal megelőzve állhatott a dobogó legfelső fokára Pintér Tamás (Zrínyi, felkészítő tanára Sulyok Tamás). Iskolánk diákjai versenyen kívül indultak, közülük a legtöbb pontot elérő Gyurics Máté különdíjat vehetett át. A helyezést elért versenyzőkön kívül a szülők támogatásának köszönhetően minden résztvevő egy kis, informatikai eszközökből álló ajándékot vehetett át.

Gratulálunk minden versenyzőnek!

A versenyfeladat elérhető itt.

Eredmények

Név Iskola Felkészítő tanár Helyezés
Pintér Tamás Zrínyi Sulyok Tamás I.
Haller Péter Paragvári Barity Milán II.
Szalai Milán Zichy, Ikervár Németh Katalin III.
Sipos Ádám Bercsényi Czirok Ottó IV.
Kiss Roland Apáczai Horváthné Péntek Veronika V.
Horváth Áron Bolyai Sütheő Cecília VI.
Pupp Gergely Zichy, Ikervár Németh Katalin VI.
Takács Bálint Dési Tóth Dezső VI.
Versenyen kívül:
Gyurics Máté Oladi Dénes-Miavecz Szilvia
Magyar Nándor Oladi Dénes-Miavecz Szilvia