A Világ Legnagyobb Tanórája


A tavalyi nagysikerű Világ Legnagyobb Tanórája idén is megrendezésre kerül a 2016. szeptember 19-ével kezdődő héten. Idén az ENSZ által azonosított 17 Globális Célon túl, az 5. cél, a nemek közötti egyenlőség kerül áttekintésre.

A Világ Legnagyobb Tanórája kezdeményezést továbbgondolva Magyarországon meghirdetésre kerül a Példaképem pályázat. Várjuk a témára elkészített alsó és felső tagozatos diákok pályamunkáit, amelyek közül a legjobb munkák készítőit értékes nyereményekkel jutalmazzuk!

MIRŐL SZÓL A VILÁG LEGNAGYOBB TANÓRÁJA?

A Világ Legnagyobb Tanórája egy globális oktatási projekt, amelyhez számos ország csatlakozott. A világ minden részén egy időben, 2016. szeptember 19-ével kezdődő héten, tetszőleges napokon kerül megrendezésre a tanóra, így megalkotva a világ legnagyobbját.
Magyarország felkérésre csatlakozott a kezdeményezéshez. A kezdeményezés célja, hogy a Tanóra hetében minél több általános iskolában, minél több osztályban megtartsák a tanórát. A pedagógusok szabadon megválaszthatják, hogy a hét folyamán mikor tartják meg a Tanórát, amelyhez számos segédanyagot biztosítunk. Az óraadást követően a pedagógusokat egy kérdőív kitöltésére kérjük, amelyből a Világ Legnagyobb Tanórája főszervezőjének (World’s Largest Lesson) számára a globális nemi megoszlás térkép elkészítéséhez adatokat szolgálunk.

A Világ Legnagyobb Tanórájának két legfontosabb célja 2016-ban:

  • Az ENSZ az általa azonosított 17 Globális Célt szeretné megismertetni világszerte, elsősorban a gyermekekkel. A Globális Célok a fenntartható fejlődést szolgálják és a Föld lakóinak legnagyobb problémáira próbálnak megoldást keresni.
  • A tanóra fő témája az 5. cél, a nemek közötti egyenlőség. A diákok a témával kapcsolatban érvelhetnek, kifejthetik véleményüket, illetve kutatást készíthetnek.

További részletek az esemény hivatalos honlapján.

vlt_plakat