Folytatódik az iskolatej program


Iskolánkban az iskolatej program – az előző évekhez hasonlóan – a 2016/2017-es tanévben is folytatódik.

Az iskolatej programot a 113/2013. (XII. 10.) VM rendelet szabályozza. Intézményünkben az iskolatej tárolása és kötelező kiosztása az alábbiak szerint történik:

  1. Iskolatej átvétele 5.00 – 6.00 óra között, elhelyezése a porta melletti fűtetlen helyiségben. (Felelős: Baloghné Szakály Edit)
  2. A tanulóknál fennálló ételallergiára vonatkozó szülői nyilatkozatok beszerzése, és a termékek kiosztása során azok figyelembe vétele. (Felelős: Kupcsó Andrea)
  3. Iskolatej kiosztása a tanulók részére a közétkeztetéstől eltérő időpontban. (Felelős: Baloghné Szakály Edit)
    Alsó tagozat: 2. szünetben (a papírtálcán kapott tejek bevitele az osztályokba)
    Felső tagozat: 3. szünetben (a felelősök gondoskodnak az osztályba bevitelről)

    osztály felelős
    5.a hetes
    5.b hetes
    6.a Tóth Nikolett, Tausz Hanna
    6.b Balogh Bálint, Tóth Márk
    7.a hetes
    7.b hetes
    8.a hetes
    8.b hetes
  4. Az el nem fogyasztott termékek, vagy hiányzás miatt megmaradt tejek hazavitelének ellenőrzése, ill. összegyűjtése. Felelős: osztályfőnök, utolsó órát tartó nevelő, napközis nevelő. A megmaradt tejek hűtőszekrénybe helyezése (Baloghné Szakály Edit), délután a napköziben, tanulószobán történő elfogyasztása.
  5. Selejtezési jegyzőkönyvek vezetése azon termékekről, amelyek a köznevelési intézményben romlottak meg. (Szükség szerint Katonáné Pásztor Andrea)
  6. A termék átvételekor emelt minőségi kifogás jegyzőkönyvben rögzítése, a minőségi kifogásról a fenntartón keresztül az MVH értesítése. (Szükség szerint Katonáné Pásztor Andrea)

Szombathely, 2016. szeptember 15.

Takács Imréné
intézményvezető